»Večer z Beato« v hotelu Murat na Ptuju (14.06.2014)

Lani poleti je po sedemnajstih letih Slovenijo ponovno obiskala Beata Bishop, ena vodilnih avtoritet na področju Gersonove terapije (GT), soavtorica (skupaj z Charlotte Gerson) knjige »Gersonova terapija« in avtorica izjemne knjige »Čas za ozdravitev«.

Tokrat je Slovenijo obiskala na povabilo založbe Murat – ki je že prej izdalo knjigo »Zdravljenje z Gersonovo terapijo« in DVD »Čudovita resnica« – ter založbe Moksha, v okviru promocije takrat izdane knjige »Čas za ozdravitev«.

Slednja temelji na njeni osebni izpovedi. S čudovitim, malce navihanim slogom pisanja in obilo angleškega humorja, je nazorno opisala, kako je z GT, skupaj s pomočjo prijemov psihoterapije – ga. Bishopova je znana psihoterapevtka po Jungu – pred več kot tridesetimi leti ozdravila eno od najhitreje napredujočih rakovih bolezni, maligni melanom.

V Hotelu Murat na Ptuju nam je pripravila nepozaben večer, na katerem je spregovorila ne le o GT, temveč tudi o ozadju nastanka bolezni ter o drugih, prav tako pomembnih zadevah, ki so pomembne za zdravljenje.

Mediji o Beati Bishop in o ptujskem dogodku

Kot se za takšen dogodek spodobi, je bila dvorana nabito polna, saj so že pred njenim prihodom novinarji naznanili to izjemno novico.

Dogodka so se udeležili številni novinarji, kar si lahko preberete v članku, ki ga je objavila revija Jana, v članku iz Nedela, dodaten poudarek k dogodku pa je objavila tudi revija Aura.

O pomembnosti dogodka govori tudi prisotnost znane kirurginje iz ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra, dr. Jane Wahl, ki je poznana po svojem celostnem pristopu k zdravljenju, saj vsakega pacienta spodbuja, naj pri zdravljenju upošteva tudi mentalno, čustveno in duhovno raven, ne samo fizično. Dr. Wahlova, ki se je predavanja udeležila kot slušateljica, je med predavanjem postavila številna strokovna vprašanja, kar je še dodatno prispevalo k unikatnosti in strokovnosti podanih informacij.

Več o pogledu dr. Wahlove na (samo)zdravljenje si lahko preberete v ekskluzivnem članku v Delu.

Potek dogodka

Že pred samim začetkom predavanja je bila atmosfera precej naelektrena. V zraku se je čutilo radostno pričakovanje težko pričakovane gostje.

Dogodek se je začel v velikem slogu, saj ga je otvoril eminentni govornik, g. Boris Vene, poznan kot ena vodilnih avtoritet na področju celostnega zdravja pri nas, sicer pa avtor (skupaj z Nikolo Grubišo) »knjižne kraljice«, knjige »Zdravje je v nas«, o katerih se te dni veliko govori in piše.

Gospod Vene je v desetminutnem nagovoru navdušeno strnil dogodke zadnjih dni, katere sta z ženo Mojco preživela v družbi gospe Bishopove. Izrazil je globoko hvaležnost do tako srčnih ljudi, kot je Beata Bishop, ki entuziastično in suvereno širijo znanje ter izkušnje celostnega zdravljenja po celem svetu. Poudaril je, da danes sicer »veliko ljudi govori o zdravju, le malo njih pa po teh nasvetih tudi živi; zlasti ob tako smrtno nevarni diagnozi, kot jo je prejela ga. Bishopova, nakar je vzela svoje zdravje v svoje roke in se v celoti pozdravila«.

Beata Bishop se je najprej srčno zahvalila za fantastično gostoljubje družine Murat nato pa prešla na bistvo. Odločno je spregovorila o svoji osebni zgodbi, izkušnji s klasično medicino ter zdravljenju z GT, Spregovorila je tudi o celostni poti do zdravja, o bogatih izkušnjah z rakavimi bolniki, o psihoterapiji, tesni povezanosti telesa in psihe.

Predavanje se je odvijalo v dveh delih, po vsakem pa je sledil čas za vprašanja obiskovalcev. Dr. Wahlova je postavila številna, vsakomur razumljiva vprašanja s področja celostne oziroma funkcionalne medicine, ga. Bishopova pa je odgovarjala z neverjetno jasnostjo in preprostostjo. V vsakem odgovoru se je čutila modrost in trdnost, saj so odgovori prihajali iz dolgoletnih praktičnih izkušenj.

Sam dogodek je sicer trajal dve uri in pol, vendar je čas po mnenju udeležencev minil, kot bi trenil z očesom.

Tudi med odmorom se obiskovalci niso dolgočasili, saj je gospa Muratova pripravila pogostitev z ekološkim sokom in številnimi dobrotami. Še več jih je sledilo po koncu predavanja.

Fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate spodaj.

Dogodek je navdahnil družino Murat, da so izdelali novo stiskalnico

Člani družine Murat so bili nad gostjo in dogodkom tako navdušeni, da so se odločili narediti še korak naprej v smeri pomoči pri izvajanju izvajanje GT. (Gospa Kristina Murat sicer že zdaj izvaja praktične delavnice priprave sokov in hrane po receptih dr. Gersona.)

Odločili so se izdelati lastno ročno stiskalnico Kristina. S tem so popestrili ponudbo naprav, med katerimi lahko izbirajo vsi, ki se odločijo za GT z namenom zdravljenja, ali pa želijo preventivno oziroma dodatno poskrbeti za svoje zdravje.

Darilo založb Murat in Moksha: brezplačni posnetek seminarja

Reportažo z dogodka smo želeli objaviti že pred meseci, vendar smo čakali, da bi skupaj z njo objavili tudi novico o novi stiskalnici. Ker se je izdelava stiskalnice (zaradi čakanja na dovoljenja) zavlekla – zato ima tale reportaža že kar dolgo brado – sta se založbi odločili, da se vam oddolžita na najboljši možni način: čeprav je bilo prvotno mišljeno, da bo posnetek seminarja na voljo samo proti plačilu, ga lahko vsi poslušate brezplačno.

Kaj sledi

Gospa Bishopova je po Gersonovi večerji, ki jo je izjemno okusno pripravila ga. Kristina, prenočila v hotelu Murat.

V Sloveniji je ostala tudi naslednji dan, ko je obiskala Ljubljano ter izpeljala predavanje še za obiskovalce ekološke trgovine Kalček, o čemer smo že poročali.

Tudi v prihodnje nas še čaka veliko zanimivih dogodkov. Gospod Howard Strauss, sin Charlotte Gerson in vnuk dr. Gersona, nam je že obljubil, da nas bo v bližnji prihodnosti obiskal v Sloveniji.

Tudi on je življenje posvetil širjenju čudovitega znanja svojega dedka. Veliko let je deloval v okviru Gersonovega inštituta in napisal tudi svetovno znano knjigo z naslovom »Dr. Max Gerson: Healing the Hopeless«. Zadnja leta pa je poznan predvsem kot voditelj enega najpopularnejših internetnih radijskih programov »The Power of Natural Healing«.

V načrtu je še veliko drugih aktivnosti, vendar naj zaenkrat ostanejo presenečenje.

 

Uredništvo

Večer z Beato, Beata Bishop o dr. Gersonu in zdravljenju z GT

Večer z Beato, Zahvala Muratovim

Večer z Beato, Uvod Borisa Veneta

Večer z Beato, 1.del

Večer z Beato, 1.del – vprašanja

Večer z Beato, 2.del

Večer z Beato, 2. del – vprašanja in zaključek

 

 

Kratki utrinki predavanja v Hotelu Murat na Ptuju (14.06.2014):

 

 

Fotogalerija:

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!