CZO-naslovnica

Beata Bishop

“Izredno sem vesela slovenske izdaje moje knjige! Zame ni večje nagrade, kot je zavest, da ljudje v vaši deželi začenjajo kazati zanimanje za Gersonovo pot. Navsezadnje je moje delo povezano z njo že enaintrideset let.”

Beata Bishop

Čas za ozdravitev RAZPRODANO

Avtorica: Beata Bishop
Mehka vezava: 314 strani
Založba: Moksha
Jezik: slovenski
Cena: 24.90 €, poštnine ni

 

»Čas za ozdravitev« je knjiga, ki navdihuje in tudi najbolj bolnim vrača upanje

V njej soavtorica uspešnice »Zdravljenje z Gersonovo metodo« podrobno opisuje osebno izkušnjo: od začetne diagnoze do popolne ozdravitve ´neozdravljivega´ raka

 

»Na začetku poletja 1981 bi morala umreti zaradi malignega melanoma, ene najhitreje napredujočih oblik raka. Danes sem zdrava v najširšem pomenu besede: ne le, da nisem bolna, temveč uživam v izjemno dobrem počutju in imam ogromno energije.«

Beata Bishop, avtorica (ki se počasi bliža stotemu rojstnemu dnevu)

 

Ko so ji proti koncu leta 1980 diagnosticirali sekundarnega raka, je Bishopova že imela diabetes, začetni osteoartritis, pogoste hromeče migrene in nenehne abscese v ustni votlini. Ob zdravljenju s tako imenovano Gersonovo metodo so vse te bolezni izginile; bilo je, kot bi se znova rodila. Dobršen del desne noge, ki ji ga je pohabila operacija rakavega tkiva, se je zarasel.

»Telesno okrevanje je spremljala tudi duševna preobrazba, ki me je osvobodila mnogih strahov, bremen in zastarelih vrednot. Počutila sem se vedno bolj svobodno in celostno. Veliko manj skrbim in veliko več se smejem kot včasih. Ko človek dospe do roba smrti in se vrne v bogatejše življenje, enostavno izgubi zmožnost za pestovanje skrbi,« dodaja Bishopova.

Posebna terapija celične nahranitve in razstrupljanja

Gersonova metoda, ki jo je Bishopova izvajala na svoji poti ozdravitve, temelji na celični nahranitvi in razstrupljanju. Danes ji avtorica pripisuje zasluge za svoje preživetje, kot tudi za sedanje zdravje in vitalnost:

»Rak ni stvar, ampak proces,« pravi avtorica. »Namen terapije je ravno ustaviti ta proces in ga obrniti v drugo smer, s krepitvijo imunskega sistema do najvišje mogoče stopnje, da se potem lahko upre bolezni. To dosežemo z učinkovitim razstrupljanjem in strogim režimom pitja sokov iz ekološko pridelane presne zelenjave in sadja, z obilnimi vegetarijanskimi obroki in nestrupenimi zdravili.

Šele ko nam Gersonova metoda pokaže, kako naj bi živeli, se zavemo, s čim se spopadamo: z vedno bolj onesnaženim okoljem, s strupenimi kmetijskimi kemikalijami v prehransko osiromašenih pridelkih, z nezdravimi izdelki prehranske industrije … In s samouničevalnimi navadami, kot so opijanjanje, kajenje, jemanje mamil ter patološko prenajedanje, ki vodi v debelost.

Prav našteti dejavniki prispevajo tudi k epidemiji raka, ki ni višja sila, pa tudi iz vesolja ne prihaja. Tragedija je, da smo postali slepi za zakone življenja, zdaj pa moramo prenašati posledice.

 ´Kar zadene zemljo, zadene njene sinove. Človek je le nitka v mreži življenja. Kar stori mreži, stori sebi,´je dejal severnoameriški indijanski poglavar Seattle leta 1854. Poldrugo stoletje pozneje vidimo, kako prav je imel.

Zato je moja zgodba danes aktualnejša kot je bila takrat, ko sem jo zapisala. Čeprav je pripoved osebna, zadeva mnogo več kot le okrevanje nekega posameznika z nepravoverno terapijo. Mišljena je kot budnica za tiste, ki so pripravljeni slišati in Ariadnina nit, ki vodi človeka iz sodobnega bolezenskega labirinta.«

Knjiga, prevedena v več svetovnih jezikov, navdušuje tudi slovenske bralce

Da je knjiga zelo aktualna tudi za naše okolje in trenutni čas, potrjujejo številni pozitivni odzivi slovenskih bralcev:

»Knjiga odlično opisuje ozadje izvajanja Gersonove terapije. Tudi če niste huje bolni, se vam jo splača prebrati. Razkrila vam bo izjemen vpliv prehrane in razstrupljanja na telo in zdravje.«

Brane Gogala, Begunje

»Knjiga lahko odpira srce in daje upanje vsem, ki so se našli na razpotju …«

Andrej Strgar, www.Pro-Horto.si

»Rezultati zdravljenja z Gersonovo terapijo so bili izjemni. Vsakomur, ki razmišlja o terapiji, priporočam v branje knjigo ´Čas za ozdravitev´ …«

Trivko Matovič, Celje

»Osebna pot Beate Bishop je največji dokaz, da Gersonova terapija deluje …«

Bojan Grilj, Piran

»Menim, da si tovrstne knjige zaslužijo večjo podporo in širši krog bralcev

Miran Prodnik, www.vitanova.si

»Knjigo Čas za ozdravitev priporočam študentom medicine in kolegom, ker ponuja vpogled ne samo v zgodbo ozdravitve malignega melanoma, ampak tudi v avtoričino intimno doživljanje bolezni, zdravstvenega sistema, okrevanja. Bolnikom jo priporočam zato, da ne izgubijo upanja in da sami prevzamejo pobudo za svoje zdravje.«

dr. Jana Wahl, kirurginja, UKC Ljubljana

 

Podrobno opisani spremljajoči procesi

Vendar to ni priročnik z opisom tehnike izvedbe. »Čas za ozdravitev« se ukvarja bolj s spremljajočimi transformacijskimi procesi, ki se odvijajo od izvajanju protokolov. Na več kot tristo strani dolgi zgodbi, ki se bere kot roman, nam ob mojstrskem obvladovanju besed avtorica slikovito približa odvijanja zapletov in prigod, ki so jo spremljale. Bralca popelje v ozadje misli in čustev, ki jih je doživljala, zato se lahko bralec poistoveti z njeno sleherno situacijo.

Pripoved se začne z diagnozo bolezni, ki ji sledi klasičen proces: spraševanje, iskanje, obisk zdravnikov in čakanje odgovorov. Drugi del z naslovom »Odločitev za Gersonovo terapijo« opisuje ključni čas, v katerem je treba prevzeti odgovornost ter najti moč, pogum in navdih, da se iskalec odloči za specifično metodo.

Nadaljuje se s poglavjem »Na Gersonovi kliniki«, v katerem izvemo, kako izgledajo tipični dnevi in zdravljenje v mehiški Gersonovi kliniki. Zadnji del knjige z naslovom »Domače izvajanje Gersonove terapije in razstrupljanje čustev« ne opisuje toliko navodil in postopkov za izvajanje protokolov doma – temu je namenjena knjiga »Zdravljenje z Gersonovo terapijo« –, pač pa bolj spremljajoče misli, čustva in stališča, ki jih je doživljala avtorica.

Če razmišljate o izvajanju Gersonove terapije, je »Čas za ozdravitev« lahko odlično dopolnilo 

Zato knjiga predstavlja izjemno dopolnilo in ključni pripomoček vsakomur, ki razmišlja o izvajanju Gersonove terapije.

Če si želite ogledati kazalo, prebrati uvodne besede ter eno izmed poglavij, pa kliknite tukaj. (Odprl se bo nov dokument v PDF obliki.)

Za več informacij pišite na info@gersonovaterapija.si.

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!