Imate to knjigo? Obvezno kliknite tukaj.

Zdravljenje z Gersonovo metodo – Gersonova terapija – RAZPRODANO

Avtorici: Charlotte Gerson in Beata Bishop
Mehka vezava: 434 strani
Založba: MURAT (DECEMBER 2011)
Jezik: slovenski
Cena: 29.95 € + stroški poštnine (2.44 €) 

Nekaj izvodov je na voljo direktno pri založniku. Za naročilo pokličite 040/700-686.

Knjigo sta napisali Charlotte Gerson, ustanoviteljica Gersonovega inštituta in hči zdravnika dr. Maxa Gersona, ter Beata Bishop, ki si je z Gersonovo terapijo pozdravila melanom. To je popoln vodič po teoriji in praksi terapije, ki jo je pred več kot 80 leti razvil dr. Max Gerson (1881-1959).
Knjiga sporoča, da je vedno bolj »umetna« in prehransko prazna sodobna hrana, polna toksinov, glavni vzrok naraščajočega števila bolezni. Knjiga ponuja rešitev v obliki briljantnega, skrbno zasnovanega prehranskega programa, ki odpravi temeljne vzroke bolezni in tako privede do trajne ozdravitve.
V nebo vpijoča sramota je, da se mora ljubljena oseba z rakom soočiti s kemoterapijo, obsevanjem ali celo z operacijo, ne da bi se nam sploh sanjalo, da že 70 let obstaja dokazano učinkovita alternativna terapija, s katero se je povsem pozdravilo na tisoče pacientov.

Zdaj lahko izveste, kaj so ti ljudje odkrili, in preberete zgodbe o ozdravitvah, ki sledijo ena drugi. To so zgodbe ljudi, ki so, kakor vi, iskali informacije o alternativnih terapijah za raka, in odkrili Gersonovo terapijo®. V eni sami knjigi so zbrane vse ključne informacije: kdaj je terapija nastala, kako deluje, zakaj telo začne tako hitro okrevati, zakaj je razstrupljanje jeter manjkajoči člen, zgodbe o ozdravitvah, pričevanja pacientov in še mnogo več.


Gersonova terapija že več kot 80 let dokazano zdravi koronarno srčno bolezen, emfizem, zasvojenost z drogami, alkoholizem, luskavico, artritis in številne druge kronične oziroma degenerativne bolezni, in več kot 60 let uspešno zdravi raka. Zdravniki in ustanove uradne medicine nam že leta govorijo, da so te bolezni, ki pogosto ogrožajo življenje, “neozdravljive”. Lotevajo se jih zgolj s škodljivimi zdravili, obsevanjem ali invazivno kirurgijo. Ob teh metodah se pacientovo stanje zelo pogosto celo poslabša – ali pa v najboljšem primeru povzročajo močne stranske učinke, katerih posledice so tako hude kot bolezen, ki naj bi jo zdravile. Ni zdravila za raka? Zakaj so potem tisoči pacienti z Gersonovo terapijo preživeli dobo petih let, kar pomeni, da je pacient uradno zdrav? Kako je mogoče, da so mnogi med njimi še vedno živi in zdravi, zdravili pa so se pred več kot 50 leti? Zdaj lahko tudi sami izkusite vse dobrodejne učinke te terapije. Ko boste kupili knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo – Premagajte raka in druge kronične bolezni, boste imeli na dosegu rok vse metode za reševanje življenj, ki jih že več kot 40 let uporabljajo na Gersonovih klinikah po vsem svetu.

V knjigi boste izvedeli:

 • kako odpraviti raka s spremembo telesne kemije,
 • kako okrepiti imunski sistem in istočasno močno izboljšati zdravje srca in ožilja,
 • kako razstrupiti jetra (pozor, to je manjkajoči člen do okrevanja in popolnega zdravja!),
 • kako se rešiti izčrpanosti in slabotnosti,
 • kako pripraviti slastne, izjemno zdrave jedi po receptih, ki jih je odobril dr. Gerson (v knjigi je več kot 70 strani receptov),
 • kako pripravljati sokove, da boste imeli kar največ od ekološko pridelanega sadja in zelenjave,
 • kako shujšati po naravni poti, brez hrepenenja po hrani in brez napadov lakote,
 • in še mnogo, mnogo več.

“Ko sem odkril Gersonovo terapijo, je bil to najsijajnejši dogodek v mojem življenju, ki me je resnično spremenil. Tega znanja ne bi zamenjal za vse zlato na Aljaski.”
Stephen Kroschel, filmski producent in naravovarstvenik, ki živi na Aljaski
Knjiga Gersonova terapija (Healing the Gerson Way) je prevedena v več jezikov.


Čas za ozdravitev

Beata Bishop

“Izredno sem vesela slovenske izdaje moje knjige! Zame ni večje nagrade, kot je zavest, da ljudje v vaši deželi začenjajo kazati zanimanje za Gersonovo pot. Navsezadnje je moje delo povezano z njo že enaintrideset let.”

Beata Bishop

Čas za ozdravitev RAZPRODANO

Avtorica: Beata Bishop
Mehka vezava: 314 strani
Založba: Moksha
Jezik: slovenski
Cena: 24.90 € 17.43 € + brezplačna poštnina

 

»Čas za ozdravitev« je knjiga, ki navdihuje in tudi najbolj bolnim vrača upanje

V njej soavtorica uspešnice »Zdravljenje z Gersonovo metodo« podrobno opisuje osebno izkušnjo: od začetne diagnoze do popolne ozdravitve ´neozdravljivega´ raka

 

»Na začetku poletja 1981 bi morala umreti zaradi malignega melanoma, ene najhitreje napredujočih oblik raka. Danes sem zdrava v najširšem pomenu besede: ne le, da nisem bolna, temveč uživam v izjemno dobrem počutju in imam ogromno energije.«

Beata Bishop, avtorica (ki se počasi bliža stotemu rojstnemu dnevu)

 

Ko so ji proti koncu leta 1980 diagnosticirali sekundarnega raka, je Bishopova že imela diabetes, začetni osteoartritis, pogoste hromeče migrene in nenehne abscese v ustni votlini. Ob zdravljenju s tako imenovano Gersonovo metodo so vse te bolezni izginile; bilo je, kot bi se znova rodila. Dobršen del desne noge, ki ji ga je pohabila operacija rakavega tkiva, se je zarasel.

»Telesno okrevanje je spremljala tudi duševna preobrazba, ki me je osvobodila mnogih strahov, bremen in zastarelih vrednot. Počutila sem se vedno bolj svobodno in celostno. Veliko manj skrbim in veliko več se smejem kot včasih. Ko človek dospe do roba smrti in se vrne v bogatejše življenje, enostavno izgubi zmožnost za pestovanje skrbi,« dodaja Bishopova.

Posebna terapija celične nahranitve in razstrupljanja

Gersonova metoda, ki jo je Bishopova izvajala na svoji poti ozdravitve, temelji na celični nahranitvi in razstrupljanju. Danes ji avtorica pripisuje zasluge za svoje preživetje, kot tudi za sedanje zdravje in vitalnost:

»Rak ni stvar, ampak proces,« pravi avtorica. »Namen terapije je ravno ustaviti ta proces in ga obrniti v drugo smer, s krepitvijo imunskega sistema do najvišje mogoče stopnje, da se potem lahko upre bolezni. To dosežemo z učinkovitim razstrupljanjem in strogim režimom pitja sokov iz ekološko pridelane presne zelenjave in sadja, z obilnimi vegetarijanskimi obroki in nestrupenimi zdravili.

Šele ko nam Gersonova metoda pokaže, kako naj bi živeli, se zavemo, s čim se spopadamo: z vedno bolj onesnaženim okoljem, s strupenimi kmetijskimi kemikalijami v prehransko osiromašenih pridelkih, z nezdravimi izdelki prehranske industrije … In s samouničevalnimi navadami, kot so opijanjanje, kajenje, jemanje mamil ter patološko prenajedanje, ki vodi v debelost.

Prav našteti dejavniki prispevajo tudi k epidemiji raka, ki ni višja sila, pa tudi iz vesolja ne prihaja. Tragedija je, da smo postali slepi za zakone življenja, zdaj pa moramo prenašati posledice.

 ´Kar zadene zemljo, zadene njene sinove. Človek je le nitka v mreži življenja. Kar stori mreži, stori sebi,´je dejal severnoameriški indijanski poglavar Seattle leta 1854. Poldrugo stoletje pozneje vidimo, kako prav je imel.

Zato je moja zgodba danes aktualnejša kot je bila takrat, ko sem jo zapisala. Čeprav je pripoved osebna, zadeva mnogo več kot le okrevanje nekega posameznika z nepravoverno terapijo. Mišljena je kot budnica za tiste, ki so pripravljeni slišati in Ariadnina nit, ki vodi človeka iz sodobnega bolezenskega labirinta.«

Knjiga, prevedena v več svetovnih jezikov, navdušuje tudi slovenske bralce

Da je knjiga zelo aktualna tudi za naše okolje in trenutni čas, potrjujejo številni pozitivni odzivi slovenskih bralcev:

»Knjiga odlično opisuje ozadje izvajanja Gersonove terapije. Tudi če niste huje bolni, se vam jo splača prebrati. Razkrila vam bo izjemen vpliv prehrane in razstrupljanja na telo in zdravje.«

Brane Gogala, Begunje

»Knjiga lahko odpira srce in daje upanje vsem, ki so se našli na razpotju …«

Andrej Strgar, www.Pro-Horto.si

»Rezultati zdravljenja z Gersonovo terapijo so bili izjemni. Vsakomur, ki razmišlja o terapiji, priporočam v branje knjigo ´Čas za ozdravitev´ …«

Trivko Matovič, Celje

»Osebna pot Beate Bishop je največji dokaz, da Gersonova terapija deluje …«

Bojan Grilj, Piran

»Menim, da si tovrstne knjige zaslužijo večjo podporo in širši krog bralcev

Miran Prodnik, www.vitanova.si 

»Knjigo Čas za ozdravitev priporočam študentom medicine in kolegom, ker ponuja vpogled ne samo v zgodbo ozdravitve malignega melanoma, ampak tudi v avtoričino intimno doživljanje bolezni, zdravstvenega sistema, okrevanja. Bolnikom jo priporočam zato, da ne izgubijo upanja in da sami prevzamejo pobudo za svoje zdravje.«

dr. Jana Wahl, kirurginja, UKC Ljubljana

Podrobno opisani spremljajoči procesi

Vendar to ni priročnik z opisom tehnike izvedbe. »Čas za ozdravitev« se ukvarja bolj s spremljajočimi transformacijskimi procesi, ki se odvijajo od izvajanju protokolov. Na več kot tristo strani dolgi zgodbi, ki se bere kot roman, nam ob mojstrskem obvladovanju besed avtorica slikovito približa odvijanja zapletov in prigod, ki so jo spremljale. Bralca popelje v ozadje misli in čustev, ki jih je doživljala, zato se lahko bralec poistoveti z njeno sleherno situacijo.

Pripoved se začne z diagnozo bolezni, ki ji sledi klasičen proces: spraševanje, iskanje, obisk zdravnikov in čakanje odgovorov. Drugi del z naslovom »Odločitev za Gersonovo terapijo« opisuje ključni čas, v katerem je treba prevzeti odgovornost ter najti moč, pogum in navdih, da se iskalec odloči za specifično metodo.

Nadaljuje se s poglavjem »Na Gersonovi kliniki«, v katerem izvemo, kako izgledajo tipični dnevi in zdravljenje v mehiški Gersonovi kliniki. Zadnji del knjige z naslovom »Domače izvajanje Gersonove terapije in razstrupljanje čustev« ne opisuje toliko navodil in postopkov za izvajanje protokolov doma – temu je namenjena knjiga »Zdravljenje z Gersonovo terapijo« –, pač pa bolj spremljajoče misli, čustva in stališča, ki jih je doživljala avtorica.

Če razmišljate o izvajanju Gersonove terapije, je »Čas za ozdravitev« lahko odlično dopolnilo 

Zato knjiga predstavlja izjemno dopolnilo in ključni pripomoček vsakomur, ki razmišlja o izvajanju Gersonove terapije.

Če si želite ogledati kazalo, prebrati uvodne besede ter eno izmed poglavij, pa kliknite tukaj. (Odprl se bo nov dokument v PDF obliki.)

Za več informacij pišite na info@gersonovaterapija.si.


Čudovita Resnica RAZPRODANO

Zdravi, vitalni in mladostni – tudi, ko dopolnite 90 let … in ste bili nekoč neozdravljivo bolni!*

Dokumentarec, ki bolnim vrača upanje, zdravim pa skozi preventivne nasvete ohranja vero v dolgotrajno ohranitev zdravja 

»To je film, ki vsem bolnim vrača upanje in velikokrat tudi življenje. Osebne izpovedi ljudi, ki so ozdraveli za »neozdravljivimi« boleznimi – zahvaljujoč enostavni in cenovno dostopni metodi, ki ji lahko vsakdo izvaja tudi v udobju lastnega doma – odpira srce in navdihuje um. In kako uspešna je ta metoda? Naj povem takole: če je ne bi bilo, tudi mene ne bi bilo več tukaj …«

Boris Vene, avtor uspešnice »Iz dnevnika novodobnega milijonarja … ali bogastvo je v nas«

Če ste prebrali knjigo »Gersonova terapija«, že poznate zdravilne učinke razstrupljanja in pravilnega prehranjevanja. Film »Čudovita resnica« vas bo popeljal korak naprej, saj boste iz prve roke slišali dokaze in dejstva, ki bodo podkrepila trditve iz knjige

Morda pa so največje darilo filma pristne, iskrene izjave ozdravljenih pacientov. Ti skozi svojo trpko izkušnjo in presunljivo zgodbo o ozdravitvi vsakemu gledalcu dajejo vero, moč in neskončno upanje v ozdravitev. 

Med drugim bo dokumentarec razkril tudi naslednje: 

 • Fluor – koliko je dejansko škodljiv za človeško telo?
 • Skrivnost zdravih zob … celo brez čiščenja in ščetkanja: pri domorodcih, ki v svoji prehrani ne uporabljajo zgolj treh sestavin (ki so redno na našem jedilniku), ima zobno gnilobo le en odstotek ljudi.
 • Kaj je princ Charles povedal o Gesrosonovi terapiji … in kakšne posledice so sledile.
 • Kako je propadel klinični poskus ozdravitve neozdravljive kožne tuberkuloze in kako je eno samo dejanje medicinske sestre vplivalo, da se je potem pozdravilo 446 od 450 pacientov.

 • Kaj je povedal komentator R. Graham Swing na ameriškem radiu ABC o Gersonovi terapiji … in takoj zatem izgubil službo.
 • Osupljivo razkritje povezave med tobačno industrijo in zdravniki.
 • Učinkovito zdravilo iz česna in medu.
 • Kako se je petnajstletni deček Garrett v tridesetih sekundah obvaroval pred prehladom (namig: v ušesa si je zlil določeno tekočino).
 • Neverjetni posnetki: nedvoumen dokaz, kako iz zobne zalivke že ob najmanjšem dražljaju izhajajo strupeni hlapi 
 • Razkrita skrivnost, zakaj je mnogo zobozdravnikovih asistentk neplodnih … in zakaj lahko zobozdravniki pričakujejo svoj prvi infarkt okoli 44-ega leta starosti (informacija z medicinske fakultete).
 • Za kateri prehranski dodatek, ki se množično pojavlja v naši hrani (ojačevalec okusa), je nedvoumno dokazano, da poškoduje človeške možgane – in poleg tega lahko povzroča še hudo debelost, metabolični sindrom, diabetes tipa I in II, aterosklerozo … ter spodbuja raka.
 • Nevidna nevarnost: če (še) nimate simptomom bolezni, to ne pomeni, da ste zdravi, saj se simptomi pojavijo šele, ko človek izgubi 90% nevronov v določenem delu možganov (na primer, pri demenci ali Parkinsovi bolezni). 
 • Za katero umetno sladilo je živilska tehnologinja izjavila, da zastruplja ljudi.  
 • Kako (ne)varna so zares cepiva? Necenzurirana izpoved strokovnjakov.
 • Šokantno razkritje: podjetja, ki izdelujejo gensko spremenjeno hrano, se niso prvotno ukvarjala s kmetijstvom, pač pa so to – kemične tovarne!
 • Katere bolezni in zdravstvene nevšečnosti lahko povzroči gensko spreminjanje hrane – ne le raka, alergij, pač pa tudi …
 • Alternativa pesticidom in ostalim kemičnim posegom v kmetijstvu: pravilno gojene rastline bujno rastejo in prekašajo tiste s kemičnih polj!
 • Pasterizirana hrana: po čem se razlikuje od surove?
 • Fascinantne fotografije živil, posnete pri 50.000 voltih in pri širokem spektru frekvenc: nedvoumen dokaz, kako se ekološko pridelana hrana razlikuje od ostale.
 • Natančna razlaga, kako – in zakaj – kavni klistir razstruplja telo.
 • Osebne izpovedi pacientov, ki jim klasična medicina ni mogla več pomagati.
 • Nasvet Jaya Kordicha, ki je milijonom ljudi bolj poznan pod nazivom »juiceman«, ki je prodal za skoraj milijardo dolarjev svojih sokovnikov … potem, ko mu je sokovnik rešili življenje.

 

            

Podatki o DVD-ju: Čudovita resnica (The Beautiful Truth, 2008) + režiserjev dodatek, slovenski podnapisi

Dolžina filma: 92 minut

Format: DVD-RW

Založba Murat

Cena24.95 € 17.47 € + brezplačna poštnina

 

»TO MORATE VIDETI!«
Film Journal International

»ŽIVLJENJSKO, PROVOKATIVNO
in RAZSVETLJUJOČE.
Nepozabna budnica.«
NYCMovieGuru.com

»… poučno, ganljivo, smešno,
žalostno, provokativno, zabavno.
Film vzbuja bes in upanje.«
San Francisco Chronicle

 

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!