» Sadna predjed iz melone in manga

Priprava sestavin: 15 minut . Za 2 do 4 osebe
•  rezine melone
•  rezine manga

Polivka:
•  ½ žlice medu
•  1 žlica lanenega olja
•  2 žlici limetinega ali limoninega soka
•  listi mete

Prepolovite melono in odstranite lupino. Narežite sadež in pa­hljačasto razporedite rezine na plitev krožnik. Mango prerežite po dolžini, olupite in narežite na rezine. Te razporedite med rezine me­lone na krožniku. Prelijte s polivko.

» Zelenjavna predjed iz nadevanih bučk

Priprava sestavin: 10 minut.  Toplotna obdelava: 5 minut . Za 2 do 4 osebe
• 8 bučk srednje velikosti
• 1 velika čebula, sesekljana
• 1 zelena paprika, sesekljana
• 3 paradižniki, sesekljani
• 1 žlička sesekljanega peteršilja
• 1 strok česna
• rdečelistna solata
• 4 do 6 žlic polivke

Polivka:
• 6 žlic jabolčnega kisa ali limoninega soka
• 4 žlice vode
• dišavnice
• laneno olje
Pet minut kuhajte cele bučke na zelo majhnem ognju, da se na­pol zmehčajo. Odrežite jim konce in vsako prepolovite po dolžini. Z žlico odstranite osrednji del s semeni in ga sesekljajte. Polovico poliv­ke vlijte v izdolbene bučke in dodajte malo sesekljane čebule. Bučke naj se tako marinirajo, medtem pa boste pripravili nadev. Sesekljani sredici bučk dodajte preostalo čebulo, sesekljano papriko, paradižnik in peteršilj ter strt česen. Primešajte preostalo polovico polivke in z dobljeno maso nadevajte bučke. Razporedite jih na liste rdečelistne solate in postrezite.

» Riževa solata

Priprava sestavin: 15 minut . Za 2 osebi
• zelena paprika
• rdeča paprika
• paradižnik
• skodelica kuhanega rjavega riža

Polivka:
• 1 žlica lanenega olja
• 1 žlica jabolčnega kisa
• 1 strok česna
• sladkor
Narežite paprike in paradižnik na koščke. Pripravite polivko in vanjo stresite papriko in paradižnik. Premešajte in z žlico razporedite po rižu. Postrezite z mešano zeleno solato.

» Juha: Hipokratova juha

Med juhami je najbolj priljubljena posebna ali Hipokratova juha, ki se med terapijo zaužije dvakrat dnevno. Pripravite jo iz več vrst zelenjave, ki jo najprej operete in oščetkate. Narežete jo na rezine ali kockice. Stresete vso zelenjavo v velik lonec, dodate toliko vode, da prekrije zele­njavo, zavrete in nato na majhnem ognju kuhate 1,5 do 2 uri, da se vsa zelenjava zmehča. Nato jugo prepasirate in postrežete. Če želite del juhe shraniti v hladilnik, naj se prej ohladi.

» Glavna jed: Blitvini zvitki

Priprava sestavin: 40 minut . Toplotna obdelava: 30 minut
• ½ čebule, narezane na rezine
• 6 srednje velikih krompirjev
• 4 korenčki
• 3 veliki česnovi stroki
• šop blitve
V eni posodi skuhajte čebulo in krompir, v drugi pa korenje in sesekljan česen. Nato vsebino vsake posode posebej premešajte z ele­ktričnim mešalnikom ali jo prepasirajte s pasirko. Potem zmešajte prepasirano vsebino obeh posod. Blitvo za nekaj časa potopite v zelo vročo vodo. Pazite, da se preveč ne zmehča. Potem razprostrite liste in jim odstranite trdo osrednjo žilo. Denite malo pireja v sredino vsake­ga lista in ga tesno zvijte. Zvitke razporedite na pladenj. Postrezite jih z omako, pripravljeno iz kuhanega in zmiksanega paradižnika, majh­nih krompirjev, čebule in česna.

» Sladica: Marelični sorbet

Čas zamrzovanja: 2 – 3 ure . Priprava sestavin: 15 minut . Toplotna obdelava: 40 minut . Za 2 do 4 osebe
• 225 g suhih marelic
• 590 ml vode
• 280 g jogurta
• 2 žlici medu
Denite marelice z malo vode v kozico in zavrite. Pokrijte in po­časi kuhajte 30 do 40 minut. Prilijte preostalo vodo in počakajte, da se vse skupaj ohladi. Stresite marelice s tekočino vred v mešalnik in mešajte, da nastane gladka masa. Prelijte jo v posodo, primerno za zamrzovanje. Vmešajte jogurt in med. Zamrznite v zamrzovalniku. Z žlico za zajemanje sladoleda razporedite kepice po skodelicah in takoj postrezite.

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!