Sokovniki

Sočenje je bistvena sestavina Gersonove terapije. Da bi si Gersonov pacient zagotovil zanesljive rezultate, mora kupiti ustrezen sokovnik. Po izsledkih raziskav dr. Gersona mora pacient imeti dvostopenjski sokovnik z ločenim mlinčkom in hidravlično stiskalnico. Sok iz enostopenjskih sokovnikov praviloma ni enako kakovosten, kar zadeva vsebnost encimov, mineralov in elementov v sledovih.

Dr. Gerson je določil natančna merila za izbiro. Ugotovil je, da centrifugalni sokovniki niso primerni – in to se je pozneje potrdilo. Pacienti lahko izbirajo med več možnostmi, ki izpolnjujejo njegovo zahtevo po ločenem mlinčku in stiskalnici. Le takšna kombinacija zagotavlja najbolj kakovostno sočenje.

Nekateri pacienti niso dosegli pričakovanih rezultatov samo zato, ker so uporabljali napačen sokovnik. Gersonovim pacientom odsvetujemo uporabo kakršnegakoli centrifugalnega sokovnika. Enostopenjski ne-centrifugalni sokovniki so dopustni za ohranjanje zdravja in za zdravljenje ne-rakastih obolenj.

Prosimo, preberite naš Gersonov vodnik po sokovnikih, kjer boste izvedeli več o vrstah sokovnikov, ki jih lahko uporabljate pri Gersonovi terapiji.

Priporočamo tudi, da si preberete osebne izkušnje strokovnjaka in dolgoletnega praktika GT Borisa Veneta, ki je uporabljal oba sokovnika in tudi ločeno ročno stiskalnico.

Če vas zanima dvostopenjski sokovnik Norwalk, prosimo, pokličite svetovalca Richarda Bogerja ali Giselo Summer v podjetju Norwalk Juicer, na telefonsko številko +1 760 436-9684 (tujina).

Destilator

Če se odločate za nakup destilirane vode, upoštevajte, da destilirana voda, ki jo lahko kupite za gospodinjstva (likalnike, akumulatorje), ni uporabna, torej jo morate kupiti v lekarnah (cena je približno 1 evro za  liter), lahko pa se odločite za nakup priročnega aparata za destiliranje vode.

DESTILATOR VODE WATERWISE Model 9000 

Ta destilator, izdelan v ZDA, ustvarja prečiščeno vodo z uporabo najstarejše in najbolj učinkovite metode – destilacijo pare. Ko destilator vode deluje, se temperatura vode dvigne na100°C, kar uniči bakterije, ciste in viruse, ki bi znali biti prisotni. Ko se vrela voda spremeni v paro, se dvigne in za sabo pusti uničene mikrobe, raztopljene trdne snovi, soli, težke kovine in druge snovi. Plini, ki so še prisotni, se izpraznijo skozi plinast zračnik. Para se nato ohladi v kondenzatorju iz nerjavečega jekla in se tako spremeni v visokokakovostno vodo. Destilirana voda se precedi skozi končni filter, da se izboljša kakovost z vsrkanjem hlapljivih organskih zmesi, ter se nato zbere v zbirni posodi.

Popolnoma čista – pitna voda, brez škodljivih dodatkov Učinkovito odstrani več kot 99,9 % vseh škodljivih primesi za naše telo, kot so: arzenik, aluminij, azbest, bakterije, cink, benzol, bromid, kadmij, klor, kloroform, magnezij, krom, herbicide, kadmij, baker, fluoride, svinec, železo, živo srebro, nitrate, natrij, barij, sulfate, viruse, hormone, mikrobe, pesticide, fosfate, radon, stroncij, sulfite, cianide, selen, …

 

Delovanje aparata je kombinirano tudi z posebnim karbonskim filtrom (aktivno oglje), ki ima še dodatno funkcijo, da iz vode odstrani: kloride, klor, krom, detergente, herbicide, organizme, pesticide, usedline, sulfate in sulfite. S filtrom se izboljša tudi okus vode in vonj.

Posamezni filter je namenjen za 60 x uporabo celotnega ciklusa aparata, oz. ga je potrebno zamenjati po 2 mesecih. V nobenem primeru ne smemo z aparatom destilirati z enim filtrom več kot 60 x ali 230 -300 lvode. V kolikor se okus v pitni vodi spremeni, je to znak, da je potrebno filter zamenjati z novim. Zaradi 100 % kvalitete čiste vode, je potrebno obvezno pred vsako prvo destilacijo, filter vložek prekuhati v vreli vodi za 5 minut.

Po opravljeni destilaciji ostane le popolnoma čista pitna voda H2O. 

TEHNIČNI PODATKI:

  • Količina vode: 0,9 litra/h ali 21 litrov/dan
  • Moč: 750W
  • v/Hz: 230/50 
  • Teža neto: 4,5 kg
  • Dimenzije: a x b x c = 38 x 41 x 24 cm
  • Garancija: 1 leto

 Cena:  580€

 Za več informacij in/ali naročilo nam pišite na info@gersonovaterapija.si 

Ekološka kava, klistirna vrečka – irigator

Ena najpomembnejših tehnik Gersonove terapije je razstrupljanje prek jeter oziroma žolča s kavnimi klistirji.

Ti razširijo žolčna izvodila in tako omogočijo jetrom, da se znebijo nakopičenih strupov. Uvajanje kave v danko spodbudi encimski sistem v jetrih, ki lahko izloči strupene proste radikale iz krvnega obtoka.

Kavni klistir poveča normalno dejavnost tega encima za 600% do 700%, kar omogoči neprimerno močnejše razstrupljanje. Kava vsebuje tudi obilo kalija, ki pomaga preprečevati črevesne krče, s tem ko se poveča vsebnost tega elementa v gladkem mišičevju črevesja, kjer ga sicer primanjkuje.

Standardno mešanico za en klistir pripravimo iz treh zvrhanih jedilnih žlic blago ali srednje pražene, fino mlete ekološke kave in pri­bližno 950 ml filtrirane oziroma destilirane vode.

Na voljo v:

KALČEK d.o.o. (http://www.kalcek.si)

Vrste irigatorjev:

 

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!