Odprta kuhinja v družini Murat s Ptujske Gore
(Članek Eve Senčar, objavljeno v Nedelo)

V družini Murat s Ptujske Gore že več kot leto in pol uživajo le izbrano ekološko pridelano presno ali kuhano zelenjavo in sadje in se držijo posebnega načina prehranjevanja, diete, ki jo je razvil ameriški zdravnik Max Gerson. Razlog je bila bolezen – rak. Gersonova terapija je sistem zdravljenja, pa tudi način življenja, ki temelji na vegetarijanski hrani, sokovih in nekaterih prehranskih dodatkih.

 


 

 Preberite celoten članek Kamenodobna hrana (.pdf)

OPOZORILO K ČLANKU!

Pomembno pravilo Gersonove diete je, da zelenjavo dušimo v lastnem soku – brez soli in brez sicer edine dovoljene maščobe, lanenega olja. Tega na obrok uporabimo le eno jedilno žlico, oziroma lahko pacient prvi mesec terapije zaužije 2 žlici dnevno, nato pa do konca terapije 1 žlico dnevno. Če na primer celotno dovoljeno količino pokapamo po pečenem krompirju, potem bo polivka za solato brez olja. Izbira je naša, predpisane količine pa se je treba strogo držati!

Eva Senčar

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!