V nedeljo, 13.oktobra se je na eni izmed slovenskih ekoloških kmetij zbralo okoli štirideset ljudi dobre volje. Razlog: kmetija je brezplačno odstopila okoli 500 kg ekološkega fižola, ki ga je bilo treba pobrati. 

V približno dveh urah je bila naloga opravljena. Udeleženci so tako naredili dobro delo za ljudi, ki jim bo pridelek namenjen, kmetu pomagali pri pobiranju, istočasno pa si tudi prihranili kar nekaj evrov. Pa še »potelovadili« so malo in se luštno imeli. Akcija je namreč potekala tako, da so udeleženci del pobranih izdelkov vzeli s seboj, preostali del pa bo razdeljen med pomoči potrebne. 

Do akcije je prišlo zato, ker je ekološki kmet objavil, da bo v primeru pozebe ves fižol neuporaben, zato je povabil dobrodelne organizacije, naj ga pridejo pobrati in ga razdelijo med socialno ogrožene.

Ker nobena od teh organizacij ni pokazala interesa oziroma se sploh ni javila, je akcijo izpeljal preko ekološkega društva. (Daljšo reportažo z dogodka je objavil časnik Novi Tednik. Preberete jo lahko tukaj.) 

Vendar je bila to šele prva tovrstna akcija. Lastnik kmetije je oznanil, da je tudi v bodoče pripravljen odstopiti ekološke izdelke po izredno nizkih cenah. Na primer, v začetku meseca novembra bo na voljo ekološko korenje po ceni 1€/kg. 

O akciji vas bomo tudi pravočasno obvestili preko novičk. 

 40_NT a2013-10-13 15.32.25

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!