V petek, 27.09.2013 je bila v Centru za ljubitelje zdravega načina življenja Murat na Ptuju prvo uradno predavanje o Gersonovi terapiji (GT) v Sloveniji.

Po besedah udeležencev je preseglo pričakovanja, saj je poleg dvournega uradnega srečanja postreglo še s prijetnim druženjem in različnimi presenečenji.

Ob prihodu je vse udeležence pričakal »Gersonov aperitiv«, sok iz ekološko stisnjenih grenivk, ki ga je pripravila trgovina Kalček.

Po pozdravnem nagovoru Boštjana Murata je besedo prevzel Boris Vene, eden vodilnih avtoritet na področju celostnega zdravja. Predstavil je svojo izkušnjo zdravljenja težke bolezni, pri kateri je GT tvorila enega izmed temeljev. (Več o njegovi izkušnji si lahko preberete v intervjuju z njim.)

Posvetil se je zdravljenju na fizični ravni. Med drugim je opisal svojo izkušnjo težke bolezni, osnove GT, ključne smernice dr. Maxa Gersona, razliko med GT in ostalimi terapijami in dietami, štiri stebre GT (sveže stisnjeni ekološki sokovi, ekološka hrana, kavni klistir in prehranska dopolnila).

Ustavil se je na detajlih izvedbe, kjer je osvetlil tudi najpogostejše napake, do katerih navadno pride, ko se GT lotimo sami (brez inštruktorja).

Po prvi uri je sledil odmor, v katerem je gospa Kristina Murat ponudila odlične Gersonove kolačke, ki so poželi vrsto pohval.

V začetku druge ure se je predstavil Marjan Kogelnik, vodja ekološke iniciative EkoCi, ki je podal nekaj informacij o dr. Brucu Liptonu.

V nadaljevanju je g. Vene opisal še svojo nadgradnjo izvedbe GT in sicer razstrupljanje misli in čustev. Omenil je tudi:

    • Odgovornost za zdravje je treba vzeti v svoje roke ter telesni inteligenci zagotoviti okoliščine, da pride do samoozdravitve.
    • Tehnike zdravljenja so potrebne zato, da nam pomagajo prekiniti trenutno delovanje (na vseh ravneh) preusmeriti tok misli, čustev in navad ter se osredotočiti na nekaj novega. Skupaj z novo tehniko lahko osvojimo tudi nov pogled nase in na življenje.
    • V pomoč nam je lahko astrologija, ob pomoči katere človek ugotovi svoje zakoreninjene vzorce ter si razjasni, kam je treba vlagati energijo. Bolezen je velikokrat opomnik, da smo na poti zašli; zato lahko že nekaj ključnih informacij dobrega astrologa – ki jih upoštevamo, seveda – reši tudi hujši problem.

Nato je besedo prepustil Mojci Vene, ki je predstavila astrologijo v popolnoma drugi luči, kot smo jo navajeni – kot znanost in veliko pomoč pri nevtralnem pogledu nase in na razvoj preteklih, trenutnih in tudi prihodnjih dogodkov.

Za njo je študent Aleks Vene opisal svojo izkušnjo o preventivni uporabi GT. Izvajal jo je mesec dni in v tem času izgubil osem odvečnih kilogramov, ne da bi si odrekal hrano ali bil lačen. Pri prehrani se je vmes tudi prekršil, a rezultati so bili kljub temu odlični. Rekel je, da je kar žarel. Posebej je poudaril velike zmogljivosti imunskega sistema pri mladem človeku.

Naslednji gost je bil Andrej Sekirnik, ki je predstavil zanimivo alternativno zdravstveno možnost – posebno napravo QRS, ki omogoča optimalno uporabo celičnega potenciala in ob transportu ionov uravnava presnovo celic. Udeleženci so lahko napravo tudi preizkusili. (To napravo je med svojim zdravljenjem uporabljal tudi Boris Vene.)

Ob koncu druge ure je g. Vene predstavil še trenutno najboljšo zdravstveno oskrbo na svetu »Best doctors – Critical Advantage« (Odločilna prednost), ki je zdaj na voljo tudi Slovencem. Zagotavlja nam dostop do zdravnika specialista mimo čakalnih vrst ter najboljše možno zdravljenje, ne glede na ceno. (Člani ne plačujejo nobenih stroškov zdravljenja, dodatnih storitev ali ostalih stroškov, povezanih z zdravljenjem: prevozov, nastanitev …)

Povedal je tudi nekaj šokantnih statistik: več kot tretjina postavljenih diagnoz je napačnih, 68% zdravljenja je neprimernega, 38% operacij je nepotrebnih. Z včlanitvijo v »Best Dosctors« se vsemu temu izognemo, saj je ena izmed storitev, ki pripada vsakemu članu, tudi brezplačno preverjanje vseh diagnoz, ki jo vedno opravi eden izmed največjih strokovnjakov na svetu.

Po drugi uri predavanj je sledila degustacija in demonstracija priprave sokov. Predstavnika Kalčka sta z napravo Champion 2000+ ter stiskalnico Jasna za vse udeležence pripravila korenčkov sok. Predstavljen je bil tudi sokovnik Norwalk, tako da so si udeleženci lahko v živo ogledali primerjavo v pripravi sokov z obema – in edinima – priporočenima napravama, sokovnikom Champion 2000+ v kombinaciji z ročno stiskalnico Jasna ter s sokovnikom Norwalk, ki ima stiskalnico že vgrajeno. (Bolj natančen opis prednosti in slabosti obeh sokovnikov je zelo dobro opisal Boris Vene v enem izmed člankov na njegovi spletni strani.)

Zatem so se na odru zvrstili še trije gosti. Najprej je gospod Kogelnik predstavil projekt KDS (Kooperativa dobrote Slovenije) in projekt direktne oskrbe s hrano pod imenom »Od vil do vilic«. Ekološki kmetje se bodo direktno povezali s končnimi kupci, ki bodo lahko dobili ekološke izdelke po izredno nizkih cenah.

Drugi gost je bil Miran Pirc, ki je predstavil ekološka in koži prijazna vilinska mila ročne izdelave. Vsebujejo izključno naravne snovi in močno presegajo ekološke normative. Vsak udeleženec je v dar dobil tudi njegovo milo.

Zadnji gost je bil Tilen Suhadolnik, sicer vrhunski športnik in dobitnik kolajn na državnem prvenstvu v atletiki. Do nedavnega je oskrboval fitnese in športne centre s prehranskimi dodatki, zdaj pa je izdelal prvo ekološko linijo prehranskih dodatkov za športnike. Njegovi prehranski dodatki pomagajo športnikom, da oskrbijo telo za maksimalne športne zmogljivosti, a istočasno ne obremenjujejo oziroma ne zastrupljajo telesa.

Udeleženci so lahko gostom tudi zastavljali vprašanja, na katera so strokovnjaki z veseljem odgovarjali tako v odmoru kot tudi in med predavanjem.

Na koncu se je Boris Vene zahvalil predstavnikoma Kalčka za predstavitve in degustacije. Kalček je sicer edina lokacija v Sloveniji, kjer lahko dobite 100% pravilno pripravljene sokove po Gersonu. G. Vene je tudi poudaril, da je cena teh sokov izredno nizka (približno 1 € za deciliter) in se giblje v rangu cene kave (2,4€ za sok). Kalček je vsem udeležencem podaril tudi bon za 10% popust pri nakupu v njihovi trgovini.

Sklepni del je bila predstavitev družine Murat, ki so med drugim tudi lastniki založbe, ki je izdala knjigo »Zdravljenje z Gersonovo metodo«. Gospa Kristina je seznanila udeležence tudi s svojimi praktičnimi delavnicami priprave hrane po Gersonu, kjer se udeleženci v šestih urah naučijo pravilnih postopkov. Poleg skupinske delavnice izvaja tudi individualno učenje.

Udeleženci so zapuščali Center zelo zadovoljni, saj so prejeli tudi DVD »Čudovita resnica« v vrednosti 24,95€ ter revijo »Za Zdravje«, ki jo izdaja ena najvidnejših avtoric na področju zdravja, Sanja Lončar. Najbolj vztrajni – teh je bilo nekaj več kot polovica – so se odpravili domov šele okoli pol polnoči.

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!