Izpoved Gersonovega pacienta: pred dvema letoma s tumorjem v velikosti melone, danes kot prerojen

 

Pet let po postavljeni diagnozi Nehodkinsov folikularni limfom, stadij 3 od 4, gradus 3 od 3, se počutim zelo dobro. Imam polno volje do življenja in ostanek bolezni, ki izginja. Trenutno sem še na Gersonovi terapiji in bom še najmanj eno leto. Osebno ne poznam nikogar, ki bi šel na podobno pot zdravljenja z enako boleznijo kot je moja in morebiti bo kdo našel kakšno vzpodbudo v naslednjih vrsticah.

Začelo se je kot skoraj vsak limfom, z otipanjem majhne okrogle bezgavke na vratu. Najprej ugibanje splošnih zdravnikov, nato lokalnih specialistov, potem biopsija na Onkološkem inštitutu in potrditev diagnoze neozdravljive bolezni, že  razširjene tudi v trebušno votlino.

Ker sem bil klinično brez zunanjih znakov so me pustili čakati in spremljati razvoj bolezni, dokler se ne izkaže, da je smiselno začeti s kemoterapijo. Odsvetovali so mi radikalne alternativne metode, kot je  post in podobno ter priporočili raznoliko hrano, vključno z rdečim mesom.

Počasi sem se navadil živeti z rakom. Ker me ni oviral, sem se obnašal tako kot prej, le da sem dodal obiske pri raznih zdravilcih, pil razne zvarke ter preizkušal razne nasvete in metode kako se znebiti raka brez kemoterapije.

Znebil sem se nekaj denarja, bolezen pa se ni zmanjšala. No, ne morem trditi, da učinka ni bilo; morda jo je kaj od tega malo upočasnilo. Na srečo sem imel čas.

Po dveh letih in pol so nastopile težave

Nato pa so se po dveh letih in pol pojavile prve težave. Pljuča je začela zalivati voda, bezgavke po vsem telesu so se začele hitreje povečevati, posebno v trebuhu in na vratu. Slednje so se videle že navzven, tako, da sem že vzbujal pozornost ljudi, s katerimi sem kontaktiral.

Vsake stopnice so postale Triglav, sape je takoj zmanjkalo. Zdravniki so mi dejali, da je nujna takojšnja kemoterapija, jaz pa sem se odločil, da prej poizkusim še s postom. Priključil sem se skupini društva Preporod pri Marjanu Videnšku.

Ob spremstvu moje žene, ki mi je dajala podporo, da sem zlahka zdržal 42 dni brez hrane. Takrat sem prvič začutil, da je v hrani več odgovorov glede raka, kot sem pričakoval. V mojih zavesti je bil to najpomembnejši mejnik, saj sem prvič dojel, da lahko največ zase naredim kar sam.

Krepčilni post in presna hrana

S posta sem prišel kot prerojen. Sicer shujšan, vendar poln energije, izginila je vsa voda iz pljuč – zdravniki so strokovno ugotovili, da je to spontana remisija – vratne bezgavke so se zmanjšale, lahko sem zopet tekel, hodil po dvatisočakih … Vse to ob prehrani z izključno presno hrano.

Tri mesece je šlo, potem pa so se začele nove težave nižje v trebuhu, kjer so bile še velike bezgavke. Začela se je nabirati voda v trebušni votlini. Moral bi narediti še en post, vendar je od zadnjega minilo premalo časa in ob moji nizki teži najbrž ne bi šlo.

Dobri ljudje so mi dali namig, da je nekdo v Vrbi, ki se je ozdravil s hrano. Takrat sem spoznal Borisa Veneta in preko njega Gersonovo terapijo. Glede na poslabšanje stanja sem hotel takoj začeti z Gersonovo terapijo, vendar mi je trebuh iz dneva v dan bolj zatekal. Tiščalo me je v želodcu fizično nisem bil sposoben popiti niti polovico predpisanih sokov.

Urgentno zdravljenje, ki mi je rešilo življenje  

Boris se je trudil, da bi me sprejeli v madžarski Gersonov zdravstveni center, a me niso sprejeli. Zavrnili so me z obrazložitvijo, da je glede na izvide moje življenje ogroženo in ne bi mogel izvajati programa. Svetovali so mi kemoterapijo in šele potem Gersonovo terapijo. Takrat sem imel že povečane bezgavke vsepovsod, v velikem številu, največji sklop je bil velik kot melona. Trebuh je bil kot od nosečnice v devetem mesecu.

Odšel sem na kemoterapijo. Najprej so naredili drenažo iz trebuha. Prvi dan je izteklo 7 litrov vode. Že drugi dan sem prejel predpisano dozo kemije in kasneje še ostalo.

Rezultat na koncu je bil delni. Večina bezgavk se je vrnila v normalno velikost. ostalo pa jih je še nekaj v trebuhu. CT je pokazal največji sklop 8,6 x 12 cm. Zdrav človek se ob takem tumorju zgrozi, jaz pa sem bil vajen vsega hudega.

Počutil sem se zopet dobro. Zdravniki so mi predpisali nadaljevanje zdravljenja z biološkim zdravilom Retuximab, ki ga bom prejemal dve leti, vsaka dva meseca, plus 17 x obsevanje trebuha. Temu pravijo »Vzdrževalna terapija«.

Pustil sem se zdraviti na ta način pol leta, vmes pa sem se psihično pripravljal na Gersonovo terapijo. Po pol leta so mi naredili nov CT. Pokazal je popolnoma nespremenjeno stanje. Torej je bilo vzdrževanje uspešno. Vendar moja želja ni bila ohranjanje stanja, ampak ozdravitev. Kljub temu sem hvaležen medicini, bil sem na robu in so mi rešili življenje. Zopet sem pridobil čas, to pa je tisto, kar pri raku vedno manjka.

Zdravljenje v madžarskem Gersonovem zdravstvenem centru

Novembra 2012 me je Boris zopet povezal z Gersonovim centrom na Madžarskem. Tedaj sem bil že mnogo bolj oborožen z znanjem o vplivu prehrane na raka, imel sem jasen cilj pred seboj, podporo v družini in veliko motivacijo.

Januarja 2013 sva z ženo preživela dva tedna v centru, kjer smo se seznanili z vsemi postopki in se tudi praktično usposobili za izvajanje terapije. Gersonovi zdravniki so mi predlagali, da nadaljujem z zdravljenjem z biološkimi zdravili in hkrati izvajam Gersonovo terapijo.

Predpisali so mi poseben urnik izvajanja postopkov Gersonove terapije, posebej prilagojen za moj primer, dokler traja kombinirano zdravljenje. Po zaključku prejemanja bioloških zdravil bom še določen čas nadaljeval s kompletno Gersonovo terapijo.

Učinek Gersonove terapije je bil odličen. Po prvih treh mesecih sem opravil kontrolo na Onkološkem inštitutu. Tisti tumor, ki je prej meril 8,6 x 12 cm se je zmanjšal na 6 x 4 cm. Več manjših je izginilo.

Motivacija je še narasla. Tudi v družini je bilo čutiti olajšanje. Onkologinja, ki sem ji zaupal, da izvajam Gersonovo terapijo, me je opomnila, da vendarle dobivam tudi biološka zdravila. Tega se zavedam, vendar sem jih dobival tudi takrat, ko ni bilo izboljšanja. Sicer pa onkologinja Gersonovo terapijo pozna in se tudi strinja, da nadaljujem, saj se stanje izboljšuje.

Po letu izvajanja Gersonove terapije

Brane GogalaDanes je minilo že skoraj 13 mesecev moje Gersonove terapije. Zadnja preiskava je pokazala, da so razen ene že vse bezgavke v mejah normale. Pa tudi ta, zadnja, se počasi zmanjšuje.

Moje izkušnje ob izvajanju Gersonove terapije so naslednje. Samo izvajanje terapije sploh ni problematično. To, da si kot ujetnik z omejenim gibanjem blizu doma – k čemur te prisili pitje soka vsako uro in klistiranje – sem kompenziral z raznimi nenapornimi aktivnostmi.

Dolgčasa ne poznam. Bolj je naporno za tiste, ki mi pomagajo. Zato se moram zahvaliti predvsem ženi, ki me brezpogojno podpira. Ne vem, če bi v obratnem primeru jaz premogel njeno moč, voljo in energijo. No, upam, da mi tega nikoli ne bo treba vedeti. Zahvala gre tudi vsem ostalim, ki mi stojijo ob strani. Vsi imajo delček zasluge. Hvala tudi Bogu.

Gersonova terapija nudi velike možnosti za ozdravitev. Žal mi je, da je nisem poznal že na začetku bolezni. Vprašanje pa je, če bi se jo glede na takratno zavedanje sploh poslužil.

Človek mora skozi določene izkušnje, da lahko vidi tisto, kar ga prej ni zanimalo. Najtežje je spremeniti misli.

 

Brane Gogala, Begunje

Print Friendly, PDF & Email

Obvestilo

Iščete pomoč pri izvajanju Gersonove terapije ali se jo želite naučiti (pravilno) izvajati sami?

Organiziramo praktične delavnice priprave hrane po dr. Gersonu, kjer se boste naučili samostojno in pravilno pripravljati hrano po originalnih receptih. (Več)

ČZO - naročilo

Pomembno obvestilo

RAZMIŠLJATE O ZDRAVLJENJU NA GERSONOVI KLINIKI?*

 

Preden se odločite za zdravljenje na GC priporočamo, da najprej preberete knjigo Zdravljenje z Gersonovo metodo in uvedete njena načela prehrane v vsakodnevno rutino – z namenom, da vidite, kako se psihično in fizično odzivate na spremenjen način prehranjevanja, ki si ga morate držati vse do ozdravitve. V branje pa priporočamo tudi knjigo psihoterapevtke Beate Bishop, z naslovom Čas za ozdravitev, v kateri podrobno opisuje svojo izkušnjo, od začetne diagnoze do popolne ozdravitve. (Več)

Prijava na novičke

 

 * Obe polji sta obvezni!